Nieuws
871124
Nieuws

Huisdier en vakantie

In hoeverre laat u uw huisdier uw vakantiebestemming bepalen? Moet Boris de bouvier per se mee op reis en kiest u bewust voor een diervriendelijke accommodatie. Of brengt u hem onder in een (peperduur) hondenpension?

De crisis ebt maar langzaam weg en dus proberen reisorganisaties van alles om zich maar te onderscheiden. D-reizen timmert samen met VakantieXperts dezer dagen volop aan de weg met het garanderen van een goed pensionplekje voor uw huisdier. De beste verblijven, ook voor dieren, zijn immers het eerst vol. Maar de organisaties brengen ook vakantiehuizen, campings, ja zelfs sneeuwbestemmingen waar uw hond mee naar toe mag. Of bungalows waarin ook ‘Minoes’ het naar haar zin heeft, zo valt op de site te lezen.

Nu is een hond meenemen nog begrijpelijk, maar een kat? Volgens mij blijven die echt liever thuis. Toen ik onze Tom, nog geen jaar oud, ooit meenam naar een vakantiehuis in Zeeland schoot hij vijf keer dwars de vreemde kamers door, spurtte door een raam naar buiten en vloog de perenboom in. Daar bleef hij woest blazend zitten. Met een beschermende ovenhandschoen aan moest ik hem letterlijk van een tak scheuren.

Hoe ‘doet’ u dat met uw huisdier? Gaat u vaak naar een vast adres waar de hond het ook heerlijk heeft? Of kiest u voor een dierenpension en hoe bevalt dat? Hoe zit het met de kosten? Passen de buren altijd op en gaat dat goed? Ik zie nog altijd voor me hoe mijn buurvrouw achter ontsnapt konijn Flappie, dierbaar eigendom van een buurjongetje, aanrende.

Alles over reizen mét of juist bewust zonder huisdier, mail het mij! Op checkpoint@telegraaf.nl