Nieuws/Binnenland
871164
Binnenland

Sneeuwhinder automobilist en treinreiziger

Het auto- en treinverkeer heeft zaterdag veel last gehad van de sneeuw. Vooral in Brabant en Limburg waren er problemen. Daar viel op sommige plekken 2 tot 10 centimeter sneeuw. De Nederlandse Spoorwegen (NS) reden met een aangepaste dienstregeling. Zondag rijdt de NS weer volgens het normale schema.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat het vriezen. De natte en platgereden sneeuw op de wegen bevriest dan en daardoor kan het behoorlijk glad worden, waarschuwt het KNMI.

In Tilburg zakte zaterdagmiddag het dak van een grote vestiging van Albert Heijn in, in Oisterwijk en Prinsenbeek moesten schaatsbanen worden ontruimd. Nergens vielen gewonden. De Winter Efteling sloot uit voorzorg een aantal attracties.

Files

Door de problemen op de weg ontstonden flinke files. Op meerdere plekken schaarden vrachtwagens met aanhangers. Zo stond een truck overdwars op de A27 bij Gorinchem. De A15 was dicht bij het knooppunt Benelux tussen Ridderkerk en Rozenburg. In de middag stonden er nog lange files rond Eindhoven, Den Bosch en Breda.

Er reden korte tijd geen treinen tussen Tilburg en Breda, tussen Den Bosch en Nijmegen/Tilburg/Vught/Zaltbommel, tussen Eindhoven en Boxtel/Venlo/Weert, tussen Boxtel en Tilburg, tussen Lage Zwaluwe en Breda/Dordrecht-Zuid. Ook het busvervoer in het zuiden kampt met uitval en vertraging.

Omdat het in de nacht van zaterdag op zondag gaat vriezen, kunnen de daklozen in onder meer Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Zuid-Limburg en Gouda terecht bij de winteropvang. De winterregeling is zaterdag ingegaan. Dat betekent dat ze gratis mogen slapen bij opvangplekken. Ook krijgen ze een maaltijd en een ontbijt.