Nieuws/Buitenland
871175
Buitenland

Geldauto Hongkong verloor meer geld

Er blijkt niet voor 35 miljoen Hongkong dollar (3,7 miljoen euro) uit een waardetransport in Hongkong te zijn gevallen, maar ruim 5,5 miljoen euro. Dat meldde de South China Morning Post zaterdag.

Woensdag viel het geld uit de wagen op de Gloucester Road in de Chinese stad. Eerst werd gemeld dat twee dozen met biljetten zouden zijn gevallen, maar het blijken er drie te zijn. Aan de hoeveelheid geld die nog zoek is, verandert overigens niks: de autoriteiten zoeken nog zo'n miljoen euro.

Wel is een derde verdachte aangehouden, die geld zou hebben geraapt op de weg en dat niet had ingeleverd bij de politie. Een 23-jarige man werd zaterdag opgepakt. Onduidelijk is hoeveel geld hij in zijn bezit had. Vrijdag werden al twee mensen opgepakt, die zo'n 17.000 euro hadden verstopt onder hun bed.

In totaal 38 mensen hebben wel geld teruggebracht naar de politie. Een van hen had 210.000 euro opgeraapt. De politie dreigt mensen die herkend worden op camerabeelden op te pakken, als ze zich niet melden.