Nieuws/Binnenland
871178
Binnenland

Snelle stijging meldingen vuurwerkoverlast

Het aantal meldingen van vuurwerkoverlast stijgt snel. Drie dagen na de opening van het meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn er al meer dan tienduizend meldingen binnengekomen. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar op dit moment, aldus Arne Bonte van GroenLinks in Rotterdam.

Het meldpunt is een initiatief van 25 lokale GroenLinks-fracties. Volgens hen storen steeds meer mensen zich aan harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat. „Je ziet dat er doelbewust prullenbakken, stoeltjes en zelfs auto's worden opgeblazen”, zei Bonte in het AD van zaterdag. Het meldpunt is voor het derde jaar actief.

De meeste meldingen komen uit de grote steden, vooral Rotterdam en Amsterdam. Maar ook Zuid-Limburg, de Veluwe en de Achterhoek steken er bovenuit.

Het meldpunt ging woensdag in de lucht. Overlast melden kan tot 3 januari. Het is het derde jaar op rij dat burgers hun klachten kwijt kunnen bij dit meldpunt. Vorig jaar kwamen er bijna 90.000 klachten binnen. Het jaar ervoor ontving GroenLinks ruim 82.000 meldingen.