Nieuws
871192
Nieuws

Winterefteling een tikkeltje té winters

Efteling deels gesloten vanwege sneeuw

De hevige sneeuwval in het zuiden van het land treft ook de Efteling. Vanwege de winterse omstandigheden is een groot deel van het pretpark zaterdag afgesloten. Alleen een paar binnenattracties kunnen draaien.

Paden zijn vanwege sneeuw en afgebroken takken onbegaanbaar. Bovendien dreigen volgens medewerkers op verschillende plekken daken van gebouwtjes in te storten. Ook een tent met een schaatsbaan heeft veel schade opgelopen.

Een woordvoerster raadt bezoekers die nog richting de Efteling moeten vertrekken aan om een andere dag uit te kiezen. Wie het park wel heelhuids heeft bereikt, kan vanaf half twee ’s middags een vrijkaartje voor een andere dag ophalen.

Voorlopig zijn alleen PandaDroom, Villa Volta, Carnaval Festival, Vogel Rok en Droomvlucht operationeel. Maar vanwege alle afgesloten paden kunnen bezoekers daar in veel gevallen niet in de buurt komen. De rest van de attracties, waaronder het Sprookjesbos, is dicht.

„Er wordt met man en macht gewerkt om alle paden sneeuwvrij te krijgen, maar omdat het de hele middag blijft sneeuwen, weten we niet of dat gaat lukken”, aldus voorlichtster Femke van Es. „In het Sprookjesbos ligt er gigantisch veel sneeuw op hoge bomen. We willen niet dat gasten die op hun hoofd krijgen. De veiligheid staat voorop.”