Nieuws/Binnenland
871193
Binnenland

Vannacht tot 7  graden vorst boven dik pak sneeuw

Zuid-Nederland witte wereld

Matige tot zware sneeuwval heeft de zuidelijke provincies van Nederland in een dik winters tapijt veranderd. Plaatselijk ligt er ten zuiden van de grote rivieren 10-15 cm sneeuw.

 De komende uren kunnen daar nog centimeters bijkomen. Ook sneeuwt het in grote delen van midden-Nederland. Op snelwegen is het moeizaam rijden en treinen draaien op halve kracht.  Er wordt flink en op uitgebreide schaal gestrooid.

 Het noorden komt er beter vanaf. Daar is het vrijwel droog. Het blijft nog de gehele middag sneeuwen. Er staat veel wind en het is op veel plaatsen erg glad. Het kwik ligt net boven nul.

Pas vanavond verdwijnt de sneeuw naar Duitsland. Vannacht gaat het 3-7 graden vriezen, vooral boven een sneeuwdek. Morgen is het koud en lokaal is sprake van een ijsdag met temperaturen onder nul. In het westen is het net boven nul.

Morgennacht daalt het kwik lokaal tot onder de min 10 graden. Ook kunnen er de komende dagen sneeuwbuien vallen naast zonnige perioden. Het winterse weer houdt de gehele nieuwe week aan. Pas tegen het volgende weekeinde zou het weer wat minder koud kunnen worden. Behalve een sneeuwlaag vormt zich de komende dagen op ondiepe wateren ook een ijslaagje.