Nieuws
871199
Nieuws

Kane stopt definitief

"En ze leefden nog lang en gelukkig”, schrijft rockband Kane op haar website. Na meer dan vijftien jaar stoppen Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen ermee.

"Zo eindigen de beste sprookjes en vanaf vandaag dus ook het onze", vervolgt de band op haar website. "In een fantastisch avonturenboek, waarvan we zelf wel hadden verwacht dat het zou gaan gebeuren, maar nooit hadden kunnen vermoeden dat het zo groots zou zijn, zijn we op de laatste pagina aangekomen."

Terugkijken

Kane mag terugkijken op een fantastische tijd. In 1998 ontmoetten Dinand en Dennis elkaar in een strandtent in Den Haag, waarna ze zich eerst nog Citizen Kane noemden. Al snel scoorden ze een platencontract en een jaar later ook hun eerste hit met Where do I go now. Debuutalbum As long as you want this werd dubbelplatina. Opvolger So glad you made it bracht hen naar de top van Nederland, met talloze TMF- en MTV-awards en een Edison tot gevolg en optredens op Pinkpop en in 2003 in de Amsterdam ArenA en in 2008 in Rotterdamse De Kuip.

Sabbatical

Het besluit te stoppen volgt op het besluit om in 2014 een pauze in te lassen. Begin dit jaar trad Kane nog op tijdens De Vrienden van Amstel LIVE!, daarna werd het stil. Definitief, zo blijkt nu.

Woesthoff en Van Leeuwen bedanken op hun website alle muzikanten die in de loop der jaren meespeelden met hen en alle mensen die hen creatief en zakelijk hebben bijgestaan. En natuurlijk danken ze alle fans, supporters, volgers die ooit een song, album, ticket of shirt hebben gekocht of doorgegeven. "Dankzij jullie hebben we dit mogen meemaken."

Boek dicht

"Voor nu is het uit. Het boek dicht. Loslatend om door te kunnen en willen. For every end a new beginning", besluiten de twee, die zich op andere muziek zullen storten. "Zo zal het zijn. En ze leefden nog lang en gelukkig."