Nieuws/Buitenland
871201
Buitenland

Strijd tegen taliban woedt door in Pakistan

Zaterdag zijn opnieuw zeker achttien moslimextremisten gedood in Pakistan. Volgens de Pakistaanse krant Dawn kwamen alleen bij een offensief in de regio Orakzai al zeker zestien strijders om. Zeker twintig anderen raakten gewond, toen het leger de controleposten van de talibanstrijders aanviel.

In de buurt van de stad Zhob kwamen twee zelfmoordterroristen om toen de autoriteiten aanvielen. Een van de mannen blies zichzelf op, zonder daarbij anderen te doden. De tweede terrorist werd doodgeschoten voordat zijn bomgordel ontplofte. De soldaten vonden ook 500 bommen, 200 kilo explosieven, 50 bomgordels en 13 raketwerpers in het gebied.

Pakistan heeft na de bloederige aanslag op een school in Peshawar van vorige week dinsdag de oorlog verklaard aan de terroristen. Bij verschillende acties werden al honderden terroristen gedood.

De regio Orakzai geldt overigens als een bolwerk van de Pakistaanse taliban en is een van de zeven semiautonome gebieden in het land. De taliban en al-Qaeda hebben er de touwtjes in handen. Het Pakistaanse leger lijkt daar nu verandering in te willen brengen.