Nieuws/Binnenland
871247
Binnenland

ROLEX SYDNEY HOBART YACHT RACE

Nek aan Nek naar Hobart

Na bijna een dag varen in de Rolex Sydney Hobart Race is het dringen aan kop van de 117 boten tellende vloot. Comanche, het splinternieuwe supermaxi jacht van de Amerikaanse miljardair Jim Clarke, leidt met nog 400 van de 628 mijl te varen.

Het 30 meter lange zeilmonster met Ken Reid aan het roer heeft momenteel slechts een paar bootlengtes voorsprong op Wild Oats XI, het recordhoudende supermaxi jacht van lokale Australische held Bob Oatley, met Mark Richards achter het stuurwiel.

Inmiddels hebben al acht jachten de strijd moeten staken. Onder hen Perpetual Loyal, een andere supermaxi, die slechts acht mijl achter de leiders in een strijd was verwikkeld met de Ragamuffin.

(De tekst gaat door na de foto)

 

De verwachte stormen zijn tot nu toe uitgebleven. Naar verwachting zal het record van Wild Oats XI uit 2013 met een gezeilde tijd van 1 dag, 18 uur en 23 minuten niet worden verbroken. Dat houdt in dat de eerste boten pas in de (Nederlandse) nacht van zaterdag op zondag in Hobart zullen aankomen. Maar of de line honours winnaar Comanche of opnieuw Wild Oats XI heet, is voorlopig nog ongewis.