Nieuws
871256
Nieuws

Het autojaar 2014 in beeld: derde kwartaal

Autovisie blikt terug op het jaar 2014. Vandaag is het derde kwartaal aan de beurt. In drie maanden tijd mocht de wereld kennismaken met weer een heleboel nieuwe modellen.

Audi TT Roadster

Audi breidt het TT-programma uit met de komst van de TT Roadster. De levering van de topless TT start begin maart in Nederland, maar op de sportieve TTS Roadster is het nog wat langer wachten.

BMW 2 Serie Cabriolet

De 2 Serie Cabrio is de opvolger van de huidige 1 Serie Cabrio. Dat BMW een opvolger brengt, is niet heel vreemd. Want van de 1 Serie Cabrio verkocht BMW wereldwijd 130.000 exemplaren.

Ferrari 458 Speciale Aperta

Het klinkt een beetje dubbelop: een speciale 458 Speciale. Toch is het zo. Ferrari maakt 499 exemplaren van de 458 Speciale A. De Italianen hebben niet gekozen voor Speciale Spider, maar voor Speciale A, waar de A staat voor Aperta.

Ford S-Max

De nieuwe S-Max biedt onveranderd plaats aan maximaal zeven personen en Ford heeft het interieur zo flexibel mogelijk gemaakt. Volgens het merk zijn 32 verschillende opstellingen te maken met de stoelen en banken en de tweede en derde rij zitplaatsen maken gebruik van het Easy-Fold-wegklapsysteem.

Hyundai i20

De nieuwe i20 is door het designcentrum van Hyundai in het Duitse Rüsselsheim speciaal voor de Europese markt ontwikkeld. Hij rolt net als de nieuwe i10 van de band in Turkije, waar de auto gebouwd wordt op een volledig nieuw platform.

Jaguar XE

Lichtgewicht is één van de peilers van de nieuwe Jaguar XE. Daarom is de auto voorzien van een zelfdragende carrosserie, waarbij de structuur voor 75 procent bestaat uit het lichte aluminium. En dat is goed voor het verbruik.

Kia Sorento

Kia’s derde generatie Sorento is klaar voor productie. Begin februari staat de Sorento bij de Nederlandse dealers.

Land Rover Discovery Sport

Na een carrière van 17 jaar valt het doek voor de Freelander. Zijn opvolger is compleet nieuw en krijgt een net zo verse naam mee. Voortaan luistert het kleinste Land Rover-model naar de aanduiding Discovery Sport.

Land Rover Range Rover Sport SVR

Meer pk's, grotere wielen, een spoilerpakket en een actieve sportuitlaat. De Range Rover Sport SVR is in ieder geval niet subtiel snel gemaakt.

Mercedes-Benz AMG GT

Met het studiemodel Vision GT lichtte Mercedes-Benz exact een jaar geleden al een tipje van de sluier van een fonkelnieuwe sportwagen en nu laat de AMG GT zijn definitieve gezicht zien. De sportcoupé met de fantasieloze naamgeving moet de Porsche 911, Audi R8 en Aston Martin V8 Vantage het vuur aan de schenen leggen.

McLaren P1 GTR

De hypercar is de spirituele opvolger van de legendarische McLaren F1 GTR waarmee het merk diverse successen wist te behalen in de autosport, waaronder een overwinning tijdens de 24 Uren van Le Mans in 1995.

Mazda MX-5

Autoliefhebbers hebben er al maanden reikhalzend naar uit gekeken, de onthulling van de Mazda MX-5. De fabrikant laat nog veel vragen onbeantwoord, waar de liefhebber van de MX-5 juist heel graag een antwoord op had gehad.

Mini vijfdeurs

Na de driedeurs bouwt Mini in zijn Engelse fabriek te Oxford vanaf heden ook de vijfdeurs hatchback op basis van de derde generatie BMW-Mini. Om de productie van de twee types en toekomstige Britse telgen mogelijk te maken, investeerde de autobouwer £750 miljoen sinds 2011.

Opel Corsa

Opel geeft voor de vierde keer in 32 jaar een vervolg aan de Corsa. Niet zonder reden, want in 32 jaar dat de Corsa bestaat, heeft Opel er al bijna 12 miljoen stuks van verkocht. Voor de vierde generatie vond Opel 2,8 miljoen kopers. Generatie vijf (Corsa E) is ten opzichte van zijn voorganger ingrijpend gewijzigd, maar de technische basis is nog steeds hetzelfde.

Renault Espace

De Renault Espace ken je vast als MPV, maar dat gaat met de komst van de nieuwe generatie veranderen. De auto is omgetoverd tot een soort mix van een MPV en cross-over. En niet zonder reden.

Skoda Fabia (Combi)

De nieuwe Fabia is het eerste model met Skoda’s nieuwe designtaal. De autobouwer liet ons enkele maanden terug al wennen aan het design met de onthulling van de gifgroene VisionC Concept. Volgens Skoda’s hoofdontwerper Kabaň is de nieuwe Fabia met de introductie van de nieuwe designtaal ‘expressiever, dynamischer en sportiever’.

Smart ForTwo en ForFour

Aan deze modellen de zware taak om het succes van de twee voorgaande generaties van de compacte stadsauto te overtreffen.

Suzuki Vitara

Suzuki grijpt de Autosalon van Parijs, die begin oktober wordt gehouden, aan voor de internationale première van de nieuwe Suzuki. Met het model brengt Suzuki een nieuwe crossover in het leveringsprogramma. De auto komt tussen de Jimny en Grand Vitara in het gamma.

Volkswagen Passat

Voor de achtste maal lanceert Volkswagen een nieuwe generatie Passat. De nieuwste editie, die nu bij de dealers staat, is de meest innovatieve van allemaal.

Volvo XC90

De nieuwe Volvo XC90 kan best wel eens een leasetopper gaan worden. Het topmodel wordt namelijk een plug-in hybride met een gezamenlijk vermogen van 400 pk en 640 Nm die wel in de 14 procent bijtellingscategorie valt.