Nieuws
871499
Nieuws

Een mooier huwelijkscadeau kon deze kankerpatiënte zich niet wensen

Dat het leven vol verrassingen zit, blijkt uit dit bijzonder ontroerende verhaal van de 25-jarige Liza. Nog geen week geleden kreeg ze te horen dat de kanker die ze drie jaar geleden overwon, terug is. Met nog slechts een maand te leven organiseerde ze samen met haar geliefde Wyatt in het geheim haar droombruiloft voor familie en vrienden. Dat dit feest niet alleen voor haar dierbaren, maar ook voor haar zou uitmonden in één grote verrassing, blijkt een dag later.

Drie jaar geleden overwon de 25-jarige Liza een zeldzame vorm van kanker. Althans, dat dacht ze. Want nog geen week geleden werd de kanker opnieuw geconstateerd. Dit keer zag het er niet goed uit. Het was een agressieve vorm die door een darmobstructie niet behandeld kon worden. De artsen gaven Liza nog een maand.

Hoewel het nieuws insloeg als een bom bij haar vrienden en familie, besloten Liza en haar vriend Wyatt er het beste van te maken. Ze nodigden alle dierbaren uit voor een zogenaamde barbecue, die zich uiteindelijk zou ontpoppen tot haar droombruiloft. "Mensen waren van ver gekomen. Ik wilde dat die dag om mijn huwelijk zou draaien en niet om de kanker", vertelt de kersverse bruid.

Bijzonder cadeau

"Ze had écht de tijd van haar leven", vertelt haar echtgenoot Wyatt. Hoewel ze onwijs genoot van haar bruiloft, kreeg ze pas de dag erna het ultieme huwelijkscadeau. De obstructie die een behandeling van de kanker tegenhield, bleek op wonderbaarlijke manier verdwenen. Oncologen twijfelden geen moment en startten direct met de medicatie om de tumoren onder controle te houden.

Als alles goed verloopt, kan de vrouw in het voorjaar starten met de volgende behandelingen. Liza is nog steeds compleet lamgeslagen door het bericht. "Vorige week dachten we dat onze laatste weken samen waren aangebroken, maar nu hopen we de ziekte opnieuw te verslaan en de rest van ons leven samen door te brengen."

Liza wil met haar bijzondere verhaal andere kankerpatiënten een hart onder de riem steken en benadrukken om de hoop nooit op te geven. "Misschien slaat het nog om. Gebeurt dat niet? Geniet dan van wat je hebt en de tijd die je nog hebt", is haar advies.

Meer ontroerende verhalen lezen of zien: