Nieuws/Binnenland
871514
Binnenland

Feestplein Haarlem 'gemoedelijk vol'

Op het Houtplein in Haarlem, waar het slotfeest voor de 3FM-actie Serious Request plaatsvindt, is het woensdagavond„gemoedelijk vol”, zei een woordvoerster van de gemeente. Rond half negen waren er bijna 12.000 mensen op het plein. Op ongeveer diezelfde tijd stonden er ongeveer 3400 mensen op de Grote Markt. De actie komt woensdagavond rond negen uur tot een einde, wanneer de 3FM-dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren het Glazen Huis op de Grote Markt verlaten. Dan wordt ook bekend hoeveel de actie dit jaar heeft opgebracht.

Haarlem telde woensdag gedurende de dag 188.000 bezoekers. Circa 70.000 bezochten het Glazen Huis. Rond half zeven liet de gemeente via Twitter weten dat het Houtplein vol was en dat belangstellenden de finale van de actie konden volgen via schermen op de Grote Markt en de Nieuwe Groenmarkt.

Het is volgens de gemeente „alleen maar feest” in de stad, op wat wildplasincidenten na. De daders krijgen daarvoor een boete. „Je kunt je misschien bedenken wat je beter met je geld kunt doen”, zei de zegsvrouw. Om het fenomeen zo veel mogelijk tegen te gaan , twittert de gemeente waar de legale plasplekken zijn. Ook de locaties van bewaakte fietsenstallingen worden op die manier bekendgemaakt.