Nieuws/Binnenland
871570
Binnenland

Lichtjestochten

Lampjes, stalletjes, bomen en kaarsen: geen dorp in Nederland dat dezer dagen niet in kerstsferen is gehuld. Van ’Magisch Maastricht’ tot ’China Light’ Utrecht kunnen we genieten van allerhande lichtkunst én -kitsch.

Licht met een ’diepere’ boodschap zal vanavond stralen in het centrum van Eindhoven, waar jaarlijks de fakkeltocht voor vrede, vrijheid en verdraagzaamheid wordt georganiseerd. Elk jaar lopen duizenden mensen mee; het moet de grootste fakkeltocht van Europa zijn. De tocht begint op het Wilhelminaplein, vanaf 19.00 uur. www.fakkeltochteindhoven.nl.

Lichtjestocht

Voor het goede doel kan vanavond met lampionnen gelopen worden in Oosterend op Terschelling. Mooi en spannend, want op het Waddeneiland is het ’s avonds nog écht donker. De traditionele Lichtjestocht langs de duinen vertrekt om 17.00 uur vanaf Camping De Duinkant. Na afloop opwarmen met warme chocolademelk en glühwein bij het vuur; de opbrengst gaat naar Giro555. www.vvvterschelling.nl

Kerstverhaal

Verder worden vanavond op veel plaatsen in Nederland lichtjestochten gelopen die in het teken staan van het bijbelse kerstverhaal. In Apeldoorn bijvoorbeeld wordt in het schijnsel van 2.000 kaarsjes door het Matenpark gewandeld. Op de route van ongeveer een kilometer ontmoeten de wandelaars Romeinse soldaten, de drie Wijzen uit het Oosten en Jozef en Maria. De Kerstlichtjestocht is van 17.00 - 18.30 uur en start op het Violierenplein. www.kersttochtapeldoorn.nl.