Nieuws/Binnenland
8715785
Binnenland

Geen radio’s voor mariniers: apparatuur uit vliegtuig gehaald in Jordanië

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

DEN HAAG - De uitzending van tachtig mariniers naar het Noord-Iraakse Erbil heeft met een logistieke tegenvaller te maken. Hun radio’s zijn tijdens een tussenlanding in Jordanië uit het vliegtuig gehaald omdat ze net als andere spullen niet op de paklijst stonden. Dit meldt het ministerie van Defensie.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Volgens een zegsman van het departement wordt het probleem van de tijdelijk ontbrekende radio’s ondervangen door de mariniers de radio’s te laten gebruiken die hun voorgangers van de landmacht in gebruik hebben. Dat is communicatieapparatuur die ze hoe dan ook van hen zouden overnemen omdat deze nodig is om te kunnen communiceren met de Amerikaanse collega’s.

De radio’s die in Jordanië uit het toestel werden gehaald zijn de eigen verbindingsmiddelen van de mariniers waarmee ze onderling communiceren. Die functie hebben de van de Amerikanen geleende spullen ook. De verwachting is dat de eigen radio’s en de andere ontbrekende spullen waarover defensie geen mededelingen doet in de derde week van mei alsnog in Erbil arriveren.

Volgens defensie is de impact van de logistieke fout klein en de risico’s die ermee samenhangen acceptabel. De Nederlandse mariniers zijn in Erbil als bewaking van het internationale militaire vliegveld.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo