Nieuws/Binnenland
871591
Binnenland

Uitbuiken en nightbiken

Na twee volle kerstdagen kan er vandaag op veel plaatsen in Nederland worden uitgebuikt. In de Gelderse Vallei bijvoorbeeld, op de fiets. Daar wordt op deze derde kerstdag traditiegetrouw de Eindejaarstocht verreden. En in deze 15e editie zijn delen van de Grebbelinie in de route opgenomen. De tocht begint in de kantine van Sportvereniging De Valleivogels in Scherpenzeel. De afstanden die verreden kunnen worden zijn 20, 30 en 50 kilometer. Start tussen 9:00 en 10:30.

Biken in donker

Voor de echte (verwende) snelle fietsliefhebbers is er vanavond een spannende toertocht op de Sallandse Heuvelrug. 30 kilometer mountainbiken het donker. De route voert over bredere paden door het bos en over verharde wegen in de omgeving van Nijverdal, hartje Overijssel . De afdalingen zijn zo veilig mogelijk gekozen. Het parcours wordt bewegwijzerd met reflectoren. Start tussen 18.00 en 20.00 vanaf De Wilgenweard. Voor de regels en veiligheidsinstructies, evenals informatie over fietsverhuur, zie: www.wilgenweard.nl.

Winterwandeling

Mag het iets rustiger? vlakbij Hilversum kun je vandaag een winterwandeling maken. Onderweg leer je alles over waar de dieren in de winter zijn, welke sporen ze achterlaten en wat ze precies eten. Van 11.00 tot 13.00 uur. Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. www.natuurmonumenten.nl