Nieuws/Binnenland
871618
Binnenland

Vlam in de pijp

Meer dan 200 vrachtwagens verzamelen zich eind 2014 in de Brabanthallen van Den Bosch voor het Mega Trucks Festival: de grootste indoor truckshow van de Benelux.

Verspreid over 20.000 vierkante meter zullen 26 en 27 december de meest bijzondere vrachtwagens, showexemplaren en oldtimers zijn te bewonderen. Van zwaar transport en bergingsvoertuigen tot Amerikaanse trucks, special paint-trucks, distributietrucks, race- en pullingtrucks en wagens waarmee dagelijks wordt gewerkt.

Natuurlijk vinden er ook demonstraties plaats en zijn er volop andere activiteiten. Zoals de (chauffeurs)markt, een gezellig terras met lekkere hapjes en drankjes en voor de kinderen een indoor-kermis en speelparadijs. Er is ook muziek: op beide dagen is er bijvoorbeeld een optreden van niemand anders dan Henk ‘met de vlam in de pijp’ Wijngaard.

Schaalmodellen

De (chauffeurs)markt is ideaal voor bezoekers die op zoek zijn naar accessoires voor hun eigen truck. Maar zeer zeker ook voor hobbyisten die hun verzameling schaalmodellen willen uitbreiden en bezoekers die op zoek zijn naar iets speciaals of een (kerst)cadeautje voor de kids.

Fascinerend is het om te zien hoe de mooiste vrachtwagens op schaal worden nagebouwd. Tot in de kleinste details en écht werkend. Behendig worden ze tijdens het Mega Trucks Festival over de aangelegde modelbaan gereden. De trotse bouwers lichten hun hobby graag nader toe.

Kijk voor meer informatie op de website: www.megatrucksfestival.nl.