Nieuws/Binnenland
871633
Binnenland

Kwart Nederlanders mist familie tijdens feestdagen

Gezellig met elkaar de dag doorbrengen is voor acht op de tien Nederlanders het belangrijkst tijdens de kerstdagen. Als gevolg van onze reislust viert echter lang niet iedereen de kerst samen. Ruim een kwart van de Nederlanders mist met de feestdagen familie en vrienden die in het buitenland wonen.

Dat blijkt uit onderzoek van Samsung waaraan 1065 Nederlanders hebben meegedaan.

De kerstdagen zijn bij uitstek geschikt om tijd door te brengen met de mensen om wie je geeft. Een ruime meerderheid van de Nederlanders (80,3%) brengt deze periode dan ook het liefst door met hun partner. Bijna de helft (49%) hecht de meeste waarde aan samenzijn met familie. Slechts 3,8% van de mensen neemt genoegen met een telefoongesprek, sms-bericht, WhatsApp’je of kerstkaart van hun naasten.

"Hoe jammer is het als familieleden te ver weg wonen voor een kerstbezoek", zegt Raymond Mesterom, Head of Corporate Marketing, Samsung Nederland. "Uit ons onderzoek blijkt dat mensen het lastig vinden om naasten in het buitenland op een originele manier te verrassen. Ruim een kwart (28,9%) geeft aan hiermee moeite te hebben, terwijl ruim een derde (38%) van de Nederlanders virtual reality wel als goede oplossing ziet om dichter bij familie te zijn.”

 

#WishYouWereHere

 

Dankzij nieuwe technologieën lukt het om iedereen tijdens de feestdagen toch dichter bij elkaar te brengen. Zo ging Samsung vorige week op zoek naar een familie die de kerstperiode dit jaar gescheiden viert.

Via de hashtag #WishYouWereHere kreeg iedereen de kans om iemand te nomineren. Naar aanleiding van die inzendingen verrast Samsung deze week een stel in Sint-Petersburg met een virtuele boodschap van hun familie in Nederland. Zo zijn zij tijdens de kerst toch een beetje samen.