Nieuws
871674
Nieuws

Grootste stijging in Noord-Amerika

1,1 miljard toeristen in 2014 - Europa blijft grootste toeristische bestemming

Tegen het einde van het jaar zullen er zo'n 1,1 miljard mensen zijn die minstens een keer hun eigen landsgrenzen hebben overschreden.

Dat is een stijging met 3,8% in vergelijking met vorig jaar, blijkt uit de eerste resultaten van het jaarlijkse rapport van de Wereld Toerisme Organisatie van de VN (UNWTO).

De magische grens van 1 miljard werd vorig jaar al overschreven en bleef dus stijgen, ondanks de wereldwijde economische crisis, politieke conflicten en de ebolacrisis in Afrika.

Voor 2014 werd de grootste stijging genoteerd in Noord-Amerika (+8,7%) en Zuid-Azie (+7,6%). Zuid-Europa en het Middellandse Zeegebied winnen 7,3%. Voor West-Europa is de stijging bescheidener; 2,1%.

Europa het belangrijkst

In Centraal- en Oost-Europa viel de groei stil (-0,3%), daar waar het aantal aankomsten de vorige drie jaar met telkens 8% toenam. De oorzaak ligt bij het conflict in Oekraine en de politieke spanningen met Rusland.

Europa blijft de belangrijkste toeristische bestemming ter wereld. In 2013 werden 566 miljoen toeristen geteld en een aandeel van 51,8% in de wereld. Tegen het einde van het jaar zouden daar dankzij een stijging van 4% nog eens 22 miljoen toeristen bijkomen.

Bron: Het Laatste Nieuws