Nieuws
871679
Nieuws

Waarom we met kerst stiekem niet zonder telefoon kunnen

De smartphone is dé grootste ergernis tijdens het kerstdiner blijkt uit een recent onderzoek. Hoewel Nederlanders aangeven zelf de telefoon tijdens het feestmaal wél weg te stoppen, kunnen we stiekem ook niet helemaal zonder. Want zeg nou zelf: soms kan een telefoon erg handig zijn, ook tijdens kerst! Toch?

1. Foto's maken

Een digitale camera? Dat is zo passé. Met je smartphone ben je tenminste niet te laat met het schieten van een foto als je koter weer de lolbroek uithangt, manlief met een druppel te veel op meedoet aan een potje karaoke of je schoonmoeder met haar heupen wiegt op de muziek van One Direction.

2. Kookwekker zetten

Een kalkoen hier, gebakken aardappels daar. Aangezien de meeste mensen niet beschikken over een ruim assortiment aan kookwekkers is een telefoon de uitkomst. Hierop kun je namelijk wél meerdere wekkers tegelijkertijd zetten. Wel zo handig om te voorkomen dat je feestmaal verpietert en je een zwartgeblakerde kalkoen moet serveren. Daar wordt toch niemand blij van?

---Stralend de feestdagen door? Zo doe je dat!---

3. Het weer checken

Even de benen strekken na dat feestmaal is leuk en aardig, maar niet als je kerstlook door een onverwachte regenbui geruïneerd wordt. Dan kun je toch beter eerst even een blik werpen op Buienradar.

4. Gluren

We zullen het misschien niet zo snel toegeven maar stiekem - heel stiekem -  zijn we best nieuwsgierig hoe het feestmaal van de buurvrouw eruit ziet waar ze het al weken over heeft, in welke feestjurk je beste vriendin schittert aan het kerstdiner en of je zus haar kids zonder vlekken in feestkleding op de foto heeft gekregen. En laat social media daar nou dé perfecte oplossing voor zijn ... Een beetje gluren kan geen kwaad, toch?

---Etiquetteblunders aan tafel? Zo voorkom je ze!---

5. Kerstmuziek

Wacht je al de hele avond met smart op je favoriete kerstsong, maar komt hij maar niet voorbij op de radio? Met je smartphone heb je al je favoriete kersthits binnen handbereik. Handig om dat zwijmelnummer door de boxen te laten knallen als de vonk tussen jouw vriendin en neef ineens overslaat onder de mistletoe.

---Geen kerst zonder deze hits---

Wat doen jullie met jullie smartphone tijdens kerst? Laat je hem links liggen of kun je stiekem niet zonder? Waar gebruik je hem voornamelijk voor?

Laat hieronder je reactie achter!