Nieuws/Binnenland
871745
Binnenland

Mishandelaar buschauffeur slaat terug

De man wiens foto dinsdag werd verspreid door de politie omdat hij op het Amsterdamse Leidseplein een buschauffeur zou hebben bedreigd en mishandeld, zegt een goed excuus te hebben waarom hij door het lint ging. De chauffeur zou hem en zijn zwangere vriendin tot tweemaal toe bijna hebben aangereden.

Dat beweert de man, Adriano Zanetti, op zijn Facebook-pagina. Hij schrijft dat de buschauffeur zijn vriendin en hem eerst bijna aanreed op de Rozengracht. Zanetti erkent dat ze toen "net buiten het fietspad" reden. Even later, om de hoek in de Marnixstraat, zou de chauffeur de busbaan hebben verlaten en bewust op de vriendin van Zanetti zijn ingereden, om op het laatste moment uit te wijken.

Zelfverdediging

Zanetti zegt vervolgens de achtervolging te hebben ingezet en op het Leidseplein de bus te zijn ingestormd. Hij geeft toe dat hij de buschauffeur met de dood bedreigde, maar beweert dat hij daar aan toe heeft gevoegd "als jij mensen met je bus wil doden". Zanetti erkent bovendien dat hij de buschauffeur heeft geslagen, maar zegt dat uit zelfverdediging te hebben gedaan.

Als hij terug is uit Frankrijk, zal Zanetti zich melden bij de politie.