Nieuws/Buitenland
871767
Buitenland

Ravage en slachtoffers door noodweer VS

Zeker vijf tornado's hebben in de Amerikaanse staat Mississippi enorme verwoestingen aangericht. Ten minste vier mensen kwamen door het noodweer om het leven, lieten de autoriteiten weten.

Vooral in de stad Columbia veroorzaakten de wervelwinden een enorme ravage. „Er liggen hele daken op de weg. Mensen zitten vast in huizen. Auto's liggen ondersteboven”, zei de lokale sheriff. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen gewond zijn geraakt. Gouverneur Phil Bryant van Mississippi heeft de noodtoestand uitgeroepen in de getroffen gebieden.

De tornado's zijn ontstaan tijdens onweersstormen, zei een woordvoerder van de rampenbestrijdingsdienst van de staat. Het noodweer zou nog niet achter de rug zijn. De storm trekt in de richting van de staat Alabama en gaat gepaard met zware regenval. Op sommige plaatsen valt naar verwachting 10 tot 13 centimeter neerslag. Ook kwamen her en der enorme hagelstenen naar beneden.

December is niet de meest gebruikelijke maand voor tornado's. In dit deel van het land komen ze het meest voor in het voorjaar.