Nieuws
871768
Nieuws

Birdman gediskwalificeerd voor Oscar

Birdman was een groot kanshebber voor de Oscars, maar heeft één nominatie al verloren. Drummer Antonio Sanchez zal voor zijn soundtrack sowieso niet bekroond worden, zijn inzending werd gediskwalificeerd door de jury van de beroemde filmprijs.

De jury van de Oscars meldde dat de soundtrack naast het werk van Sanchez zeker 17 minuten aan bestaand materiaal bevat, iets dat volgens de regels niet mag. Ondanks dat regisseur Alejandro González Iñárritu klassieke muziek gebruikte bij verschillende scènes, vindt Sanchez het oordeel onterecht. "Ze zeggen dat de grootste dramatische scènes worden ondersteund met klassieke muziek", vertelt Sanchez aan HitFix. "Daar ben ik het niet mee eens omdat de meest memorabele momenten ondersteund worden met drums."

Ook stelt Sanchez betrokken te zijn bij het volledige creatieve proces van de soundtrack. De componist en jazzdrummer valt op met de soundtrack die bestaat uit puur drumwerk. Daarvoor won hij al prijzen bij het Filmfestival van Venetië en maakt hij nog kans op een Golden Globe en Critics Choice Award. Alejandro González Iñárritu's film Babel sleepte in 2007 een Oscar in de wacht voor de muziek van Gustavo Santaolalla.