Nieuws/Binnenland
871780
Binnenland

Weldoener voor dief aangezien

Kerstmis in de cel, dat was wat de Gelderse politie in petto had voor Herman Farenhorst, die al jaren gratis kerstpakketten uitdeelt aan hulpbehoevende Nederlanders. Met getrokken pistool werd de weldoener klemgereden tijdens zijn bezorgronde.

Elk jaar verzamelt Farenhorst via zijn stichting Actie Stille Armoede cadeautjes om hulpbehoevenden ook tijdens kerst van iets extra’s te voorzien. Toen hij met zijn helper Yves Verbaut een kerstpakket wou afleveren bij iemand in Kootwijkerbroek, bleek daar niemand thuis. „Geen reden om het pakket niet te bezorgen”, vertelt Farenhorst. „Mijn maat klom over de schutting en zette de doos in de tuin.” Ze lieten een briefje achter en reden terug.

Wat er zich hierna ontvouwde leek wel een scène uit een actiefilm. „Ineens stonden ze overal om ons heen, politiewagens voor, naast en achter ons. Ik moest stilhouden, agenten kwamen met getrokken wapen op ons af.”

Het bleek dat een buurtwacht Yves over de schutting had zien klimmen, inbraak vermoedde en de politie belde. Gelukkig kon Farenhorst aantonen dat hij te goeder trouw was.