Nieuws/Binnenland
872128
Binnenland

Wilders in VS: vervolging is gevaarlijk

De vervolging van Geert Wilders is gevaarlijk. Althans, dat vindt de PVV-leider zelf. Wilders bijt van zich af in een ingezonden stuk in de Wall Street Journal, een gezaghebbend dagblad van rechtse signatuur in de Verenigde Staten.

Wilders weidt erin uit over de vervolging die hij aan zijn broek heeft hangen in verband met zijn ’minder Marokkanen’-uitspraak. Zijn vervolging is gevaarlijk, omdat „mensen hun vertrouwen in het democratische proces beginnen te verliezen”, noteert de PVV-voorman. „Politieke problemen verdwijnen niet omdat ze in een donker hoekje apart worden gehouden”, aldus Wilders.

Vorige week besloot het OM dat Wilders vervolgd gaat worden. Strafrechtdeskundigen menen dat een zaak tegen de politicus nu meer kans maakt omdat Wilders een hele bevolkingsgroep heeft weggezet. Maar de PVV-leider stelt het na de gemeenteraadsverkiezingen slechts over het uitzetten van criminele Marokkanen te hebben gehad.

„De beslissing om mij te vervolgen voor het beledigen van een etnische groep en het aanzetten tot haat en discriminatie, is belachelijk”, vindt Wilders.