Nieuws/Buitenland
872143
Buitenland

Mogelijk drie kinderen gedood door pedobende

De Britse politie onderzoekt of een bende pedofielen uit de hoogste kringen mogelijk ook verantwoordelijk is geweest voor de dood van drie jongens. De politie in Londen riep donderdag mannen die in hun jeugd zijn misbruikt op naar voren te komen.

Het onderzoek richt zich op een groep prominente figuren die in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw jongens zouden hebben misbruikt. De Britse krant The Independent suggereert dat bij de bende ook parlementariërs zouden zijn betrokken. Een van de slachtoffers, Nick, heeft getuigd dat hij met de auto naar 'feestjes' werd gebracht, waar hij werd misbruikt. Een van die feesten vond plaats in een appartementencomplex waar veel parlementariërs wonen.

De onderzoeksleider bij de politie noemt zijn getuigenis „geloofwaardig en waar”. Er zou ook misbruik hebben plaatsgevonden op militaire locaties.

Het is niet duidelijk wie de drie gedode jongens zijn en of hun lichamen zijn gevonden. Een van de kinderen zou zijn overreden.

Nick zei vorige maand in een interview met de BBC dat de daders „heel open” waren over hun identiteit. „Ze waren absoluut niet bang om gepakt te worden; daar dachten ze niet eens aan.” Het leven van de slachtoffers werd lang geregeerd door angst. „Je stelde geen vragen bij wat ze wilden, je deed het zonder gemor en de straffen waren zwaar. Het waren machtige mensen die mijn leven negen jaar lang in handen hadden.”