Nieuws/Binnenland
872155
Binnenland

Daklozen genieten van kerstdiner

Gelukzalig en dankbaar schoven in de Koepelkerk in Amsterdam maandagavond 350 zorgbehoevenden aan voor het traditionele kerstdiner van het Leger des Heils.

Met volle teugen deden dak- en thuislozen, alsmede eenzamen die in contact staan met de christelijke heilorganisatie, zich tegoed aan een smakelijke aardappelpreidoep, gebakken ossenhaas met stamppot en witte chocolademousse als desert, allemaal verzorgd door de topkoks van het Renaissance Hotel.

„Het is fijn om, hoe ingewikkeld het leven voor sommigen ook is, met Kerst een stukje vrede en verlichting te kunnen brengen in het hart”, vertelt Ben Dragstra, die al 25 jaar nauw betrokken is bij de organisatie van het kerstdiner, dat zijn 33ste editie beleefde.

Voor het eerst wordt er nauw samengewerkt met de televisieuitzending van het ’Kerstfeest op de Dam’, dat live zal schakelen naar de Koepelkerk. Naast de smakelijke maaltijd, het zingen van traditionele kerstliederen en het lezen van het kerstevangelie was er voor cliënten van het Leger des Heils gelegenheid om hun muzikale talenten te etaleren.