Nieuws/Buitenland
872175
Buitenland

Vuilniswagen ramt winkelend publiek Glasgow

In Glasgow zijn zes mensen omgekomen toen een vuilniswagen inreed op winkelend publiek. Dat meldden Britse media maandag. Ook zijn er zeker zeven zwaargewonden.

Rond 15.30 uur reed de vuilniswagen de mensen aan in het centrum van de grootste stad van Schotland, waar veel mensen hun kerstinkopen deden. De wagen reed de stoep op en schepte daar voetgangers. Het gevaarte ramde uiteindelijk de gevel van het Millennium Hotel, na tientallen meters over de stoep te hebben gereden.

De politie heeft geen aanwijzingen dat er sprake is van een aanslag. Een ooggetuigenverslag wijst eerder op een ongeluk. De ooggetuige heeft gezien hoe de bestuurder ineengezakt over het stuur hing. Media speculeren daarom over een hartaanval. De chauffeur van de wagen is gewond en naar het ziekenhuis gebracht. De BBC schrijft over ooggetuigen die zagen hoe de hulpdiensten op straat probeerden het leven van gewonde mensen te redden.

Premier David Cameron liet via Twitter weten dat hij op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen. „Mijn gedachten gaan uit naar de families van de mensen die getroffen zijn en de hulpdiensten.”