Nieuws/Buitenland
872214
Buitenland

Moeder in tranen om haar zoontje (3) bij IS

Lidia uit het Noord-Italiaanse Padua is niet te troosten: al een jaar heeft zij Ismail, haar zoontje van 3, niet gezien. Althans niet in levenden lijve. De vader heeft de kleuter meegenomen naar Syrië waar hij zich heeft aangesloten bij Islamitische Staat (IS). Op internet is een foto te zien van de peuter met een automatisch wapen en bandana om zijn hoofd met een leus in het Arabisch.

Lidia huilt als zij praat met een verslaggever van de Corriere della Sera, de grootste krant van Italië: „Maar heeft u hem gezien? Zijn ogen zijn droevig. Het is alsof hij begrijpt in welke wereld hij terecht is gekomen, in wiens handen hij is beland, mijn arme kind.”

Haar man, van wie zij gescheiden leefde, had Ismail meegenomen, zogenaamd voor familiebezoek, zoals eerder was gebeurd. „Het leek me goed voor het kind, en het was juist dat ook zijn familie hem zou zien. Ik had geen idee dat hij jihadist was.” Van een tante hoorde zij dat haar man zich met hun zoon had aangesloten bij IS. „Ik zou alles doen om hem weer in mijn armen te mogen sluiten.”