Nieuws/Buitenland
872238
Buitenland

Indiase vissers verkrachten drenkeling

Twee Indiase vissers hebben bekend dat zij een bewusteloze vrouw die was aangespoeld op het strand, hebben verkracht. De vrouw had zelfmoord geprobeerd te plegen, zo meldden Indiase media maandag.

De vrouw wilde donderdag samen met haar zussen en ouders sterven in zee, nadat ze uit hun huis waren gezet. De moeder en twee zussen verdronken. De vader, de vrouw en twee andere zussen spoelden levend aan op verschillende plaatsen.

De 40-jarige vrouw werd bewusteloos gevonden door de vissers, die haar vervolgens verkrachtten. Het duo werd opgespoord en zondag opgepakt. Ze gaven volgens de politie toe dat ze de vrouw seksueel hadden misbruikt.

India kampt met een cultuur waarin verkrachting veel voorkomen. Er wordt door de regering veel aandacht gevraagd voor de vele verkrachtingszaken. In 2012 kwam er voor het eerst wereldwijd aandacht voor het probleem toen een 23-jarige studente in een bus werd verkracht en fataal werd mishandeld. In 2013 zorgde de groepsverkrachting van een Zwitserse vrouw opnieuw voor wereldwijde verontwaardiging.