Nieuws/Binnenland
872248
Binnenland

Wollen Wanten Wandeling

In het Vroege Vogelbos, het oudste bos in Almere, hangen wanten aan de takken. Ze zijn niet zoekgeraakt en niet vergeten. Deze wollen wanten leiden u door het bos en wijzen de weg.

Vorig jaar december hingen in ditzelfde bos nog kerstballen aan de takken, dit keer heeft Stad & Natuur Almere gekozen voor het thema winter, wol, schapen en wolverwerking. Logisch, het Vroege Vogelbos met zijn schaapskooi met 200 schapen is sinds dit jaar een wolfabriek rijker. De circa 1 kilometer lange speurtocht werkt als volgt; de gekleurde wanten wijzen de weg, bij elke zwarte hoort een doe- of denkopdracht. De vragen gaan over schapen, bomen, vogels en bosdieren. Spelenderwijs komt u dus van alles te weten over de natuur en dit bos. Hoe overleven verschillende dieren in de winter, welke vogels zijn er in het bos te zien? De opdrachten zijn leuk voor het hele gezin. De allerkleinsten speuren naar wanten, de iets grotere kunnen de vragen oplossen. Er zitten zelfs een paar vragen bij waar de ouders een zware dobber aan zullen hebben.

Het opdrachtenboekje is te koop voor 1 euro bij de Theeschenkerij het Eksternest, dagelijks geopend van 10.30 tot 16.30 uur. Met kerst is de het Eksternest gesloten. Wie tijdens Kerst toch de benen wil strekken en de route wil lopen, kan hem natuurlijk van tevoren al kopen. Alleen kunnen de opdrachten in de Schaapskooi niet gedaan worden.

www.stadennatuur.nl