Nieuws/Binnenland
872266
Binnenland

Vermiste Noor nog afgezet bij hotel

Bij de politie zijn enkele zeer bruikbare tips binnengekomen over de vermiste Noorse toerist Tore Grodem (21). De jongen  is na zijn verdwijning donderdagnacht nog meerdere keren gezien. Zo is hij vrijdagochtend rond 4.00 uur behandeld door ambulancepersoneel omdat hij te veel had gedronken. Hij is daarna afgezet bij zijn hotel.

Beveiligingscamera's bij de hoofdingang van het hotel hebben Grodem gefilmd nadat hij daar door de ambulance was heengebracht, schrijft AT5. De hoofdingang van het hotel was echter dicht. Bij de achteringang is hij daarna niet meer gefilmd. Een buschauffeur denkt hem later die ochtend, rond 9.00 uur nog in zijn bus te hebben gehad in de buurt van het Centraal Station. Wat er daarna met hem is gebeurd, is nog een raadsel.

De jongen was met een vriend op stap tijdens een weekendje Amsterdam. Donderdagnacht rond 2.00 uur liep hij zonder jas discotheek Escape aan het Rembrandtplein uit om even te pinnen. Sindsdien is hij weg. Hij kwam vrijdagochtend ook niet opdagen voor zijn vlucht terug naar Noorwegen.

De ouders van de slechthorende jongen zijn inmiddels ook in Amsterdam om mee te helpen zoeken naar hun zoon.