Nieuws/Binnenland
872269
Binnenland

Review: Lara Croft and the Temple of Osiris (PlayStation 4)

Tomb Raider is een klassieke gameserie die al vele jaren meegaat. Sinds 2010 is er ook een aftakking onder de naam Lara Croft, speciaal voor de downloadbare games met de bekende archeologe. De tweede game, Lara Croft and the Temple of Osiris, is zojuist verschenen.

Lara Croft and the Temple of Osiris speelt zich diep in de woestijn van Egypte af. In haar nieuwe avontuur moet Lara samenwerken met de rivaliserende schattenjager Carter Bell en de gevangen goden Horus en Isis om de boosaardige god Seth te verslaan. Nu het lot van de wereld op het spel staat, moeten Lara en haar reisgezellen de fragmenten van Osiris terugvinden om te voorkomen dat Seth de hele mensheid tot een leven in slavernij dwingt.

Vechten en puzzelen

Qua gameplay is Temple of Osiris weinig veranderd in vergelijking met de vorige Lara Croft-game: Guardian of the Light. Je bent nog steeds bezig met het verslaan van vijanden, ontwijken van boobytraps en oplossen van puzzels om deuren te openen. Genoeg om je als speler bezig te houden. Zeker als je met drie vrienden samen op de bank en/of online aan het spelen bent.

Er zitten verschillen tussen de speelwijze van de beide archeologen ten opzichte van de goden. Lara en Carter kunnen een enterhak naar de overkant gooien of op een hoge muur, om zichzelf naar boven te trekken. Ook kunnen ze een extra wapen dragen. Isis en Horus hebben weer magische krachten en kunnen een schild oproepen of een magische laserstraal gebruiken als wapen. Het grappige is dat je de goden ook gewoon kunt uitrusten met een geweer, maar dat past niet echt bij het historisch plaatje.

Niet perfect

Wat het spelen van de game verstoord, is dat om de zoveel tijd het scherm even bevriest. Het duurt niet heel lang, maar het gebeurt wel vaak genoeg als storend te worden ervaren. Hopelijk komt Square Enix snel met een update om deze bug in de game te verhelpen.

Verder vond ik dat het speelveld behoorlijk uitgezoomd is. Je ziet daardoor wel een groot deel van het speelveld, maar de karakters zijn erg klein. Daarnaast heb je nog steeds te maken met een gelimiteerd speelveld. Wanneer speler 1 teveel naar rechts gaat, kan speler 2 niet verder naar links. Ik snap dat het met vier spelers lastig is om splitscreen te doen, maar voor twee spelers had ik het zeker fijn gevonden. Op die manier kun je allebei gewoon je eigen gang gaan.

Vermakelijk

Lara Croft and the Temple of Osiris is niet dé game van het jaar, maar het is een vermakelijk downloadbaar spelletje. Zeker als de bug verholpen wordt. Het voelt ook vertrouwd dat Keeley Hawes, niet van de partij in de Tomb Raider-reboot, weer te horen is als de stem van Lara Croft. Tel daarbij de prijs van €19,99 op en de game is een lekkere snack voor tijdens de feestdagen.