Nieuws
872273
Nieuws

CDA-kopstuk bestuursvoorzitter ABP

Corien Wortmann-Kool (55) wordt per 1 januari 2015 de nieuwe bestuursvoorzitter van pensioenfonds ABP.

Dat meldt het ABP maandag. Zij is de opvolger van Henk Brouwer die het fonds in mei 2014 verliet. De politica stapte in 2014 uit het Europees Parlement.

In bres voor pensioenfonds

Wormann-Kool maakte zich bij de vorming van nieuwe regels voor de verzekeringssector hard voor een uitzonderingspositie van de Nederlandse pensioensector.

Het ABP-bestuur benadrukte maandagmiddg het belang van haar netwerk. “Zij beschikt over grote kennis van de financiële sector, is een ervaren en krachtig bestuurder en beschikt daarnaast over een groot netwerk in Brussel en Den Haag. Voor ABP een ideale combinatie van kennis en ervaring”, aldus vicevoorzitter Jose Meijer.

Cruciale rol Bankenunie

Corien Wortmann-Kool was afgelopen jaren actief als CDA-europarlementariër en tevens vicevoorzitter van de EVP Fractie in het Europees parlement. Zij hield zich daar bezig met pensioenen en financiële markten.

Ze was onder meer hoofdonderhandelaar bij de versterking van het Stabiliteits- en groeipact en speelde een rol bij de wetgeving over de Bankenunie.

Voor haar lidmaatschap van het Europees Parlement was ze onder meer werkzaam bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat als plaatsvervangend directeur. Corien Wortmann-Kool studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam .