Nieuws/Binnenland
872277
Binnenland

PRODUCTEN

Nieuwe generatie Torqeedo Cruise modellen

Op Boot Holland (6 t/m 11 februari) en de HISWA (11 t/m 15 maart) toont De Stille Boot de nieuwste generatie Torqeedo Cruise 2.0 en 4.0 elektrische buitenboordmotoren.  Door de laatste technische verbeteringen zijn ze robuuster en betrouwbaarder geworden.

De onderwaterbehuizing  van de motoren wordt nu uitgevoerd in zeewaterbestendig geanodiseerd aluminium in plaats van kunststof. Ook de beschermende vin onder de motor heeft een aluminium kern gekregen. De as is steviger opgehangen met een extra lager, dat ook beschermt tegen het binnendringen van vuil en visdraad. De waterdichtheid is verbeterd door middel van meerdere afdichtringen. Tot slot is de galvanische bescherming tegen corrosie verbeterd.

Torqeedo is wereldwijd marktleider in elektrische aandrijvingen voor de watersport. Er varen wereldwijd meer dan 45.000 Torqueedo motoren rond. Voordeel van deze motoren is de efficiency.  Dat betekent dat bij deze motoren het grootste deel van de verbruikte energie wordt omgezet in daadwerkelijke voortstuwing.  Daarmee kun je dus langer varen op je accu's. Die actieradius kun je bovendien precies volgen  op het digitale display met informatie over o.a. verbruik, snelheid en resterende actieradius. Via de Torq Trac bluetooth zender en app is dit nu ook te zien op je smartphone of tablet, en dan meteen geprojecteerd op een digitale kaart.

In Nederland wordt Torqeedo geïmporteerd door De Stille Boot.