Nieuws/Binnenland
872293
Binnenland

PRODUCTEN

Mercury maakte 2,5 miljoen propellers

Afgelopen week vierde Mercury Marine het gieten van haar 2.500.000e roestvast stalen schroef in Fond du Lac, Wisconsin, USA. De fabriek opende haar deuren in 1974.

Mercury-schroeven zijn wereldwijd bekend. De meest recente schroefinnovatie is de Enertia ECO-schroef, die 10 procent zuiniger bij kruissnelheid is.

Het gebruik van de juiste schroef voor het leveren van de beste prestaties is een belangrijke overweging voor de eigenaar van een boot. Het is ook een van de minst dure investeringen. Iedere boot vereist een specifiek schroeftype en -grootte als de boot optimaal wil presteren.

"Dit is een opmerkelijke en belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Mercury," zei John Pfeifer, voorzitter van Mercury Marine. "We zijn toonaangevend in de schroefindustrie, omdat we de beste mensen, de beste ontwerpen en de beste materialen hebben. We zijn erg trots op de producten die afkomstig zijn van Mercury's schroevenfabriek."

De roestvast stalen propellers van Mercury zijn ontworpen voor buitenboordmotoren, met vermogens van 9,9 tot 350 pk, en alle hekdrive aandrijvingen.