Nieuws
872302
Nieuws

Vul onze poll in

5 Europese steden met beste winteruitverkoop

De uitverkoop van winterkleding begint weer. Dé kans om een nieuwe outfit te scoren en goedgekleed het nieuwe jaar te beginnen. We zetten de leukste Europese steden voor sale-shopping op een rij. Boek er een hotelletje bij en een heerlijk weekend weg is compleet

Antwerpen

3 januari tot en met 31 januari

In de maand januari staan De Meir en andere bekende winkelstraten in Antwerpen in het teken van de winteruitverkoop. Tijdens de zogeheten Solden verkopen winkels de herfst- en winterkleding voor spotprijzen. Kortingen lopen soms op tot 70%. Alle grote winkelketens zijn in de stad te vinden, maar ook voor liefhebbers van exclusiviteit zijn er leuke boetieks die stunten met prijzen.

Düsseldorf

vanaf de laatste week in januari

Düsseldorf is hét modecentrum van Duitsland en een geliefde Duitse stad onder Nederlanders voor een weekendje weg. Met een van 's werelds meest bekende modebeurzen, Collection Premieren Düsseldorf, én een erkende modeacademie wordt de stad gezien als 'De hoofdstad van de mode'. En het leuke aan deze modestad is dat alle winkels, warenhuizen en speciaalzaken vanaf de laatste week van januari Schlussverkauf hebben.

Londen

26 december tot en met 31 januari

Op 26 december, voor ons tweede kerstdag maar in Engeland Boxing Day, begint de winteruitverkoop in Engeland. Warenhuis Harrods start een dag later met de uitverkoop, op 27 december. Een extra dag Londen is dus zeer aan te raden. Alle grote merken zijn verkrijgbaar in dit Britse modehuis, waar de kortingen op kunnen lopen tot wel 70%. Dankzij de uitgebreide verzameling winkels op Oxford Street en Regent Street én de korte reistijd is Londen favoriet.

Parijs

7 januari tot en met 10 februari

Stad van het licht, stad van de liefde, maar vooral stad van de mode. De winteruitverkoop, ook wel Soldes genoemd, start op 7 januari en duurt tot en met 10 februari. Gedurende de uitverkoop wordt de korting steeds hoger. De Champs-Elysées wordt beschouwd als de mooiste avenue ter wereld. Hier zijn onder andere internationale winkelketens als H&M, Zara en Mango te vinden. Voor de big spenders is Rue Fauborg St. Honoré een aanrader, met luxe Franse merken als Chanel, Lanvin en Hermès. .

Kopenhagen

vanaf de laatste week in december

Eén van Europa's hipste steden en hét modecentrum van Scandinavië: Kopenhagen. De maand januari is Salg-maand. Struin dé winkelstraat Strøget af voor aantrekkelijke kortingen op typisch Deense merken als Samsøe & Samsøe, Modström en Selected Femme. Maar ook in Kopenhagen kun je terecht voor H&M en Zara. Met het vliegtuig sta je vanuit Amsterdam binnen twee uur midden in Kopenhagen.

Bron: ebookers.nl