Nieuws
872332
Nieuws

Sony NL al eerder tegen release The Interview

De Nederlandse afdeling van Sony had al eerder ernstige twijfels over het uitbrengen van de omstreden komedie The Interview.

Dat blijkt volgens de website Filmpjekijken.com uit de interne correspondentie van Sony-bazen die door de grote hack van drie weken geleden op straat is komen te liggen.

"De film is op zijn best ongebalanceerd en heeft weinig potentieel in Nederland", zo schrijven zij aan het moederkantoor in Hollywood. Deze uitspraken deed het Nederlandse kantoor ruim voordat de Guardians of Peace hun cyberaanval op Sony deden. Ook de baas van de Britse afdeling van Sony had volgens Filmpjekijken.com zijn twijfels. "Deze wanhopig niet-grappige film is de nieuwe mispeer van het duo Franco en Rogen." Dit ligt overigens vooral aan James Franco: "Zijn personage had een stuk leuker kunnen zijn als hij door iemand anders was gespeeld."

Sony besloot vorige week The Interview wereldwijd niet uit te brengen na dreigementen van de hackers dat er een aanslag zou worden beraamd op een bioscoop waar de film zou draaien. De advocaat van Sony kwam daar zondag weer op terug en stelde dat de komedie toch in de toekomst te zien zal zijn. Hoe en waar, liet hij in het midden. The Interview vertelt over twee journalisten die door de CIA worden ingehuurd om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden.

De Amerikaanse geheime diensten hebben gezegd dat Noord-Korea achter de cyberaanval zou zitten. In navolging van het besluit van Sony om The Interview niet uit te brengen, heeft Universal ook verboden de oude poppenfilm Team America: World Police te vertonen. In deze sati