Nieuws/Buitenland
872334
Buitenland

Man vermoordt dakloze met boomtak

Een 55-jarige man uit de Amerikaanse staat Utah heeft in de rechtbank toegegeven een 64-jarige man te hebben vermoord met een boomtak.

Volgens de moordenaar sloeg het slachtoffer - een dakloze man die verbleef in het pand waar de man conciërge van was - hem na een woordenwisseling met een koffiemok. Hij accepteerde dat niet en de twee beschonken mannen gingen op de vuist, waarna een tak binnen handbereik een eind maakte aan het gevecht.

De conciërge liet de bewusteloze man achter om zelf zijn roes uit te slapen in een garage. Toen de dronkenlap een paar uur later terugkwam lag de man die hij had geslagen er tot zijn verbazing nog steeds. Hij belde de politie en vertelde dat de maffia de dakloze had aangevallen. De agenten geloofden er geen woord van en hij werd gearresteerd. Het slachtoffer, Donald George Loomer, overleed niet veel later in het ziekenhuis.

In plaats van een levenslange straf uit te zitten hoeft de man slechts een jaar te brommen, schrijft NY Daily News. Hij sloot een deal met justitie door toe te geven dat hij de man had vermoord.