Nieuws/Binnenland
872358
Binnenland

NIEUWE BOOT

Snelvarende nieuwe tender van HMO-yachting.

HMO-Yachting  uit Uitwellingerga presenteert op Boot 2015 de EastCraft Tender 850, een snelvarende tender. De boot is 8,50 meter lang en 2.70 meter breed en gebouwd van composietmateriaal met epoxy.

Hij wordt aangedreven door een 140 pk ( 102 Kw ) sterke Volvo met sterndrive aangedreven, wat resulteert in een maximumsnelheid van 60 km/u; Ideaal voor waterskiën en wakeboarden.  Er is gestreefd door de ontwerper naar een zo licht mogelijke boot zodat deze te traileren is. Het totale gewicht is circa 1600 kg. Door er waterballast aan toe te voegen komt, eenmaal in het water, de waterverplaatsing uit op 2.100 kg. Tijdens het snel varen kan het water worden afgevoerd om zo een nog gunstiger brandstofverbruik te krijgen.

Ballastgewicht

Ook als met meerdere personen wordt gevaren kan het ballastgewicht worden weggelaten om zo niet onnodig veel waterverplaatsing te krijgen. Aan boord zijn in het vooronder twee slaapplaatsen en een toilet geplaatst, verder is een ruime koelbox aanwezig.  De EastCraft Tender 850 is een tender voor langere tochten en verder geschikt als bijboot bij grote jachten. De Tender is ontworpen in samenwerking met Visser Yacht Design en wordt gebouwd volgend CE-klassificatie C.  De verkoopprijs is nog niet bekendgemaakt.