Nieuws/Binnenland
872393
Binnenland

Doden door besmette snoepappels

Vijf mensen in de Verenigde Staten zijn overleden na het eten van karamelappels. Nog eens 21 mensen zijn in ziekenhuizen opgenomen. De voorverpakte appels zouden zijn besmet met listeria, een bacterie die dodelijk kan zijn. Dat meldt het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

In totaal zijn in tien Amerikaanse staten (Arizona, Californië, Minnesota, Missouri, New Mexico, North-Carolina, Texas, Utah, Washington en Wisconsin, 28 besmettingen gemeld. Drie mensen liepen een hersenvliesontsteking op.

Na onderzoek blijkt dat al deze mensen in oktober en november karamelappels hadden gegeten, schrijft The Washington Post. Het CDC raadt consumenten daarom ten zeerste af nog voorverpakte karamelappels te eten. Onverpakte karamelappels zouden wel veilig zijn.

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. In principe is de kans op besmetting klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen lopen risico, omdat de bacterie kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte.