Nieuws
872394
Nieuws

Overtreffende trap: Cadillac CTS-V

Cadillac lepelt de krachtbron uit de Chevrolet Corvette Z06 voortaan ook in de CTS. Het resultaat? De meest snelle en krachtige Cadillac CTS-V ooit!

Imagoverbeteraar

De Amerikaanse autobouwer positioneert de CTS-V niet alleen als de meest snelle CTS ooit, maar brengt de auto ook op de markt als imagoverbeteraar. Het merk wil wereldwijd groeien en vooral het V-label bekendheid geven, zodat het straks gezien wordt als het AMG, RS, F of M van Cadillac. Ook in Europa, waar op het gebied van supersedans nu vooral de Duitse 600 pk sterke BMW M5 (30 Jahre-versie) en Mercedes-AMG 63 S met 585 pk de dienst uitmaken.

Performance

Wie iets anders wilt en voor een CTS-V kiest, krijgt een exorbitante hoeveelheid performance. De aluminium 6,2 liter V8 met supercharger levert 649 pk en 855 Nm trekkracht vanaf 3.600 tpm. Cadillac koppelt de motor aan een achttraps Hydra-Matic 8L90-automaat met schakelflippers. Al het vermogen gaat via een limited-slip differentieel naar de achterwielen. Je begrijpt dat het model met bijna 650 pk zeer rap is. Sprinten van 0 naar 100 km/h neemt iets meer dan 3,7 seconden in beslag en de topsnelheid ligt bij 320 km/h! Extra brede 295/30ZR19 achterwielen met Michelin Pilot Super Sports rubber moeten zorgen voor optimale grip.

Circuit

De CTS-V is ontworpen voor de openbare weg, maar moet volgens Cadillac ook op het circuit prima uit de voeten kunnen. De stijfheid van het chassis is bijvoorbeeld met 25 procent geoptimaliseerd  en de ophanging kan volgens de autobouwer beter omgaan met G-krachten opgewekt door snel bochtenwerk.

WiFi

In het interieur heerst vooral een sportieve sfeer door het plaatsen van kuipstoelen en een sportstuur. Luxe ontbreekt echter niet. Zo heeft het model OnStar 4G LTE connectiviteit met een ingebouwde WiFi hotspot zodat passagiers kunnen internetten via een netwerk van de auto. Ook een Performance Data Recorder (bekend uit de Corvette C7 Stingray) is van de partij en kan opnames maken van snelle rondes op het circuit.

2016

Amerika mag al komende zomer kennismaken met de nieuwe CTS-V. De sportsedan komt pas in de lente van 2016 naar Europa. Prijzen zijn nog niet bekend. Cadillac stelt de CTS-V voor het eerst voor op de autoshow in Detroit in januari.