Nieuws/Binnenland
872398
Binnenland

Lesje land besturen

Nederland is een koninkrijk, maar de Koning is niet de baas. We zijn democratisch, dus het volk heeft het voor het zeggen. Daarboven staat dan weer een regering. Best een lastig onderwerp om zo even aan de keukentafel uit te leggen.

Recht tegenover het Haagse Binnenhof ligt het Bezoekerscentrum van ProDemos. Zij nemen graag het stokje van u over. Speciaal voor kinderen organiseert Prodemos rondleidingen, voorstellingen en knutselactiviteiten op het Binnenhof. Vanaf de eerste vakantiedag is hier van alles te doen.

Zo kan het kroost zich 23 en 30 december laten fotograferen als een echte vorst, op een echte troon, met mantel en kroon en al. Een onderwerp als de troonrede is best lastig. Waar leest de Koning die rede voor? Met een koffer vol bijzondere voorwerpen ontdekken ze het Binnenhof en de Ridderzaal. Nederland is al 200 jaar een koninkrijk. Dit verhaal is vast een stuk beter te begrijpen wanneer het als een lied wordt verteld. Angelique Schipper zingt over de Oranjes.

Wat vinden kinderen van de kapsels van Willem-Alexander en Beatrix? Aan de knutseltafel kunnen ze onze Koning en prinses voorzien van een gloednieuwe haarstijl. Na al deze info heeft uw kind vast een visie over hoe ons land bestuurd moet worden. Samen met anderen gaan ze aan de slag en bouwen een koninkrijk.

www.prodemos.nl