Nieuws
872438
Nieuws

Schoenenwinkels in paniek

Er is paniek uitgebroken bij schoenenwinkels Invito en Manfield. De omzetten vallen vies tegen en zitten ver onder de begroting.

In een keiharde verkoop-oekaze aan het personeel laat verkoopdirecteur Ryan van Os geen enkele misvatting bestaan: „Belangrijk is dat jullie ervan bewust zijn dat we alle klanten met twee paar schoenen de deur uit willen laten gaan!”, schrijft hij in een interne mail aan alle filialen.

Het is een wanhoopspoging van de ketens om toch nog wat omzet binnen te halen. Net als andere winkelketens hebben de schoenenwinkels het financieel ’heel zwaar’. „De sale-afzetten lopen namelijk nog niet volgens plan”, schrijft Van Os.

Tegelijkertijd moeten alle kosten omlaag. Beoordelingsgesprekken met het personeel worden uitgesteld, zodat de lonen niet verhoogd hoeven te worden. Eerder werd al aangekondigd dat slechtlopende winkels zullen worden gesloten.

De oproep doet denken aan die van de Free Record Shop. Die riep zijn personeel in zijn nadagen op om cadeaubonnen te verkopen. Enkel en alleen om extra cash te genereren.

Een omzetbevel bij Macintosh. Lees meer in De Telegraaf van vandaag