Nieuws
872460
Nieuws

Onderzoek

Caravan weer populair

De populariteit van caravans stijgt. Eén op de drie actieve kampeerders is van plan binnen nu en drie jaar een ander kampeermiddel te kopen en 65% kiest voor een caravan. Daarna volgen de camper (21%) en de vouwwagen (9%)

Dat blijkt uit de resultaten van de Grote Kampeer & Caravan Kampioen Koopenquête. Meer dan 500 kampeerders deden hieraan mee.

Lang wachten

Caravanners  wachten lang voordat ze een andere caravan kopen. De caravan die 'we' nu hebben, is gemiddeld acht jaar geleden aangeschaft, in 2007. Sommigen gaan zelfs nog op stap met de caravan die ze in 1980 nieuw hebben aangeschaft: deze hebben de respectabele leeftijd van 35 jaar!

Kampeerders die een ander kampeermiddel dan een caravan gaan kopen, letten in het bijzonder op de volgende aspecten: gewicht, kwaliteit, prijs, indeling en comfort.

Betrouwbaarheid

Het meest belangrijke bij de aanschaf van een camper zijn: betrouwbaarheid, indeling, (gebruiks-)gemak, prijs, toilet en keuken. Bij zowel de caravan als de camper staat de prijs dus op de derde plaats.

Ruim een derde van de gevraagde kampeerders gaat naar de dealer voor zijn nieuwe of tweedehands kampeermiddel. Iets minder dan een derde bezoekt een willekeurige dealer en weer een derde heeft nog niets besloten. Een enkeling zegt bij een particulier te gaan kopen (3%).