Nieuws/Binnenland
872778
Binnenland

Ludieke straf na ruzie met fan

Coach Nigel Pearson van Leicester City zal de straf die de Engelse voetbalbond FA hem vrijdag oplegde voor een uit de hand gelopen ruzie met een fan vrijwel alleen in zijn portemonnee voelen. De FA verwees de trainer voor één duel naar de tribune en bestrafte hem daarnaast met een boete van 10.000 pond (ruim 12.500 euro). De straf doet enigszins ludiek aan, gezien het feit dat Pearson zijn club altijd al vanaf de tribune coacht.

Het incident met de fan gebeurde op 2 december, toen Leicester thuis met 3-1 verloor van Liverpool. Zoals gebruikelijk zat Pearson op de tribune om beter zicht te hebben op het spel van zijn ploeg. De aanwijzingen geeft hij vanuit die positie door aan zijn assistent Craig Shakespeare, die op de bank zit.

Het spel van Leicester tegen Liverpool kon de betreffende fan niet bekoren en die uitte daarover op niet mis te verstane wijze zijn ongenoegen. Dat schoot Pearson in het verkeerde keelgat. De coach ging de discussie met hem aan en bleef daarbij, volgens getuigen, niet heel beschaafd.