Nieuws/Binnenland
872879
Binnenland

Drukke dag op Schiphol met vertraging

Het vliegverkeer op Schiphol kampt vrijdag met vertragingen. Door de harde wind kon in de ochtend de helft minder toestellen landen dan normaal, wat gevolgen had voor het vertrekkende verkeer. Het weer verbeterde echter in de loop van de ochtend, maar de vertraging is volgens een woordvoerder de rest van de dag nog wel te merken.

De luchthaven houdt er rekening mee dat mogelijk zaterdagochtend opnieuw overlast ontstaat door windvlagen. Het is dit weekend drukker dan normaal op de luchthaven vanwege het begin van de kerstvakantie. Schiphol verwacht dat zo'n 430.000 mensen aankomen, overstappen of vertrekken. Dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar, zei een woordvoerder.

De vakantiegangers reizen veel naar het Oostenrijkse Innsbruck en het Zwitserse Genève voor de wintersport, voor stedentrips naar Londen of New York of voor wat zonnestralen naar de Cariben. De luchthaven adviseert passagiers al thuis in te checken om de wachttijd te verminderen. Op het vliegveld zorgen entertainers voor kerstmuziek en deelt een kerstman cadeautjes uit om alvast in de sfeer te komen.