Nieuws/Buitenland
873129
Buitenland

Staten klagen Colorado aan om drugsprobleem

De Amerikaanse staat Colorado is door buurstaten Nebraska en Oklahoma aangeklaagd vanwege drugsproblemen. In Colorado mogen mensen sinds begin dit jaar marihuana in bezit hebben en gebruiken, maar in de buurstaten is dat verboden. Een hoop 'legale drugs' worden uit Colorado gesmokkeld, beweren de buren. Dat meldde de krant USA Today vrijdag.

De wiet uit Colorado mag alleen binnen de staat worden geconsumeerd. De illegale handel is door Colorado toegenomen, stellen de buurstaten.

„Komt het allemaal uit Colorado? Nee, het komt overal vandaan. Maar ik kan je wel vertellen dat we twee keer zoveel drugs vinden als vorig jaar”, zei politiechef Wilkinson van de stad Sidney in Nebraska. „Twee keer zo vaak kunnen we de geur van verbrande marihuana ruiken als we een auto aan de kant zetten.”

Een meerderheid van de bevolking van Colorado stemde eind vorig jaar in met legalisering. Volgens de autoriteiten heeft het ervoor gezorgd dat er minder illegale teelt en handel is. Colorado zegt dat de buurstaten zelf voor problemen zorgen, omdat ze hun drugsbeleid niet op orde hebben.