Nieuws/Binnenland
873578
Binnenland

Herstel flat Diemen

Als het aan woningcorporatie De Key ligt, kan de laatste groep bewoners van de flat in Diemen waar begin september een gasontploffing was, voor de zomervakantie weer naar huis. De komende maanden wordt de schade aan hun woningen hersteld, heeft een woordvoerster van De Key woensdag gemeld.

Uit bouwtechnisch onderzoek is gebleken dat het meevalt met de schade en dat er dus niet hoeft te worden gesloopt. Het herstel spitst zich toe op de bergingen op de begane grond, de vier woningen (waarvan er twee veel schade hebben) aan weerszijden van de lift op de eerste verdieping en de vloeren op die etage. De hoger gelegen etages blijken buiten schot te zijn gebleven. De verzekering betaalt het herstel.

De explosie gebeurde bij werkzaamheden. Vermoedelijk is een gasleiding geraakt. Twee mensen kwamen om het leven, onder wie een medewerker van De Key, en vijftien mensen raakten gewond.

Na de ontploffing moesten 193 gezinnen elders worden ondergebracht. De eerste lichting kon half september terug naar huis, de tweede lichting volgde een paar dagen later. De laatste 32 gezinnen moeten geduld hebben tot de zomer voor ze weer in hun eigen flat kunnen.