Nieuws/Binnenland
873587
Binnenland

Wilhelminakanaal dicht na ongeval met brug

Het Wilhelminakanaal is in Tilburg voorlopig gestremd door een ongeval met een hefbrug woensdagochtend. Door nog onbekende oorzaak kwam de brug naar beneden terwijl een vrachtschip eronderdoor voer. De stuurhut van het schip werd volledig vernield. Er raakte niemand gewond.

Het schip heeft tot het eind van de middag vastgezeten onder de brug. Toen het schip eronderuit was gehaald, werd duidelijk dat de brug is beschadigd en moet worden hersteld om weer te kunnen functioneren. Onderdelen voor de unieke brug moeten worden besteld en het kan een of twee weken duren tot reparatie is voltooid.

Het drukke lokale autoverkeer kan vanaf woensdagavond wel weer over de brug. Rijkswaterstaat benadrukt dat het Wilhelminakanaal in Tilburg het minst druk bevaren is. Omvaren is mogelijk via de Zuid-Willemsvaart.

Rijkswaterstaat onderzoekt wat er precies is gebeurd. De brug wordt vanuit een centrale in Tilburg op afstand bediend. Er wordt gekeken of de apparatuur heeft gewerkt en of de schipper zich aan de regels heeft gehouden, legde de woordvoerster uit.