Nieuws
873602
Nieuws

Verlinde verkoopt theaterbedrijf aan Van den Ende

Het theaterbedrijf van Joop van den Ende neemt dat van Albert Verlinde over. Ook wordt Verlinde het gezicht van het bedrijf van Van den Ende, Stage Entertainment.

De overname wordt van kracht per 1 januari. Verlinde treedt op 1 maart aan als algemeen directeur. De naam van Stage Entertainment wordt gewijzigd in Stage Entertainment Nederland.

Van den Ende en Verlinde maakten de samenwerking vanmiddag bekend op een persconferentie. Vanochtend meldde DFT al dat de bedrijven samengingen.

Marktleider musicals

Het bedrijf van Joop van den Ende is al marktleider in musicals. Het werkt vanuit zijn eigen Circustheater en het Beatrix Theater, en met projecten in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Tanja Dik wordt, twee jaar na haar benoeming tot algemeen directeur van Joop van den Ende Theaterproducties, op 1 maart in het internationale bedrijf verantwoordelijk voor de 21 opererende theaters in Europa en kantoren van Stage Entertainment in acht landen.

'Nieuwe impulsen theater'

Joop van den Ende zegt te verwachten dat Albert Verlinde voor nieuwe impulsen zal zorgen in zijn Nederlandse theaterbedrijf.

Albert Verlinde neemt zijn commercieel directeur Jeroen Dona mee naar de directie van Stage Entertainment Nederland.